Com s'envia un correu electrònic certificat

Modificat el Thu, 06 Jul 2023 a les 03:11 PM

Quan vam desenvolupar el correu electrònic certificat, l'any 2011, ho vam fer partint de la premissa que l'experiència d'usuari havia de ser exactament la mateixa que la d'enviar un correu electrònic certificat, independentment de la plataforma o aplicació, i del dispositiu.

La solució que vam desenvolupar és tan fàcil d'utilitzar, que la tenim patentada en una cinquantena de països.

TAULA DE CONTINGUT

Enviament d'un correu electrònic certificat

Per enviar un correu electrònic certificat, només cal posar al camp Còpia (normalment es mostra com a camp Cc, de Carbon copy) l'adreça certificadora correu@certificat.lleida.net

S'ha de tenir en compte que el destinatari del correu rebrà dos missatges, l'original i el certificat.

L'adreça certificadora ha d'anar sempre al camp Còpia (Cc), si es posa al camp Còpia Oculta (Bcc), no es podrà certificar el missatge.

Els adjunts

Si el correu electrònic té documents o fitxers adjuntats, aquests també se certifiquen.

La mida màxima d'un correu electrònic certificat, adjunts inclosos, és de 20 MB, paquetitzats en trams de 5 MB. Això significa que l'enviament d'un correu electrònic certificat de 7 MB es facturarà com si fossin dos correus (5 MB + 2 MB); si la mida fos de 14, es facturaria com si en fossin tres (5 MB + 5 MB + 4 MB).

Múltiples destinataris

Un correu electrònic certificat es pot enviar a tants destinataris com permeti la plataforma utilitzada. Cada destinatari es factura com un correu electrònic: si s'envia a 5 destinataris, es facturaran 5 correus electrònics, i es generaran 5 documents d'evidències, un per a cada receptor.

Els destinataris que es posin al camp Còpia (Cc) no es facturen, però tampoc apareixeran al document d'evidències.

El document d'evidències

Quan s'entrega el correu electrònic certificat al servidor de destí, es genera el document d'evidències. Aquest document certifica l'existència de la comunicació i pot ser emprat com a prova fefaent en un procés judicial.

Informació que certifica el document d'evidències:

• Adreça electrònica del remitent
  • Adreça electrònica del destinatari
  • IP del servidor d'origen
  • IP del servidor destí
  • Dia i hora de l'enviament
  • Dia i hora del lliurament
  • L'assumpte i el missatge del correu electrònic
  • Els documents i fitxers adjunts

Els documents d'evidències es custodien durant 5 anys, i es poden descarregar en qualsevol moment i sense cap cost extra.